Cache verwijderen

Wat is cache?

Cache is een opslagplaats waarin veel gebruikte data tijdelijk wordt opgeslagen, om er zo sneller toegang tot te krijgen. Op je computer zijn dit de tijdelijke internet bestanden.

Waarom is het goed om mijn cache geheugen te legen?

Het kan gebeuren dat je nog een oude versie van een webpagina ziet, terwijl deze pagina al is geupdate. Het herladen (refresh) van de pagina lukt niet. De browser haalt dan de pagina uit de Cache op de PC en toont de oude versie. Door alle cache bestanden te wissen, zal de website de laatste versie van de server ophalen zodat jij weer de actuele informatie te zien krijgt op jouw computer.

iPhone/iPad

• Open op jouw iPhone of tablet iPad de Chrome app .

• Klik onderaan op Meer.

• Klik op Geschiedenis wissen.

• Let er op dat de Cookies, Site data en Cached Afbeeldingen en documenten aangevinkt zijn.

• Klik op Geschiedenis wissen

Android

• Open op jouw Android telefoon of tablet the Chrome app.

• Klik rechts bovenin op Meer.

• Klik op Geschiedenis wissen

• Let er op dat de Cookies, Site data en Cached Afbeeldingen en documenten aangevinkt zijn.

• Klik op Geschiedenis wissen